9 ting du ikke visste du kunne gjøre med mobilen

Smarttelefoner har blitt en like naturlig del av folks hverdag som å stå opp om morgenen og kle på seg. Vi skal ikke veldig mange år tilbake i tid før mobilen utelukkende handlet om å ringe og ta imot samtaler. I dag er telefonene så smarte at vi bruker dem til alt; lese avisen, handle matvarer, sjekke inn på hotellet, delta i sosiale medier, spille spill. Ja, og så av og til sende meldinger eller snakke med noen. Telefonen kan gjøre mer enn du aner. Her er 9 ting du kanskje ikke visste du kunne gjøre med den.

1. Måle temperaturen

Enten du lurer på om temperaturen i kjøleskapet stemmer med displayet, hva kroppstemperaturen din er eller du vil vite hva temperaturen er der du er akkurat nå, kan smarttelefonen din hjelpe deg. Det finnes flere apper som kan gjøre denne jobben for deg, både i App Store og på Google Play.

2. Bruke som forstørrelsesglass

Kameraet på telefonen din kan tjene mange andre formål enn å bare ta bilder eller video. Du kan også bruke det til å forstørre ting. Ta for eksempel de irriterende tettpakkede innholdsdeklarasjonene på matvarene. Få teksten så stor som du ønsker det med å ta et bilde og bruk to fingre til å gjøre skriften så stor eller liten som du ønsker.

3. Betale fra telefonen

«Tæpping» kommer med stor sannsynlighet snart til å stå på norsk språkråd sin liste over nye ord og uttrykk som skal inn i dagligtalen vår. De fleste nyere smarttelefoner kan brukes til å betale på kortterminaler ved at du legger til kortene dine i lommeboken på telefonen. 1-2-3 Tæpp! Når du skal betale på nettet, enten det måtte være til shopping eller betale hos mobil casinoer kan du lagre kortinformasjonen din første gang du betaler for lynrask betaling neste gang.

4. Skanne dokumenter

Skanner funksjonen på telefonen har nesten løst verdensproblemer siden den ble lansert. Både på iPhone og Samsung telefoner finnes funksjonen som lar deg skanne inn dokumenter på sekunder. For eksempel et papir som skal signeres og kan sendes videre på epost sekunder etterpå.

5. Få din egen metalldetektor

Det virker nesten utenkelig å kunne fiske opp mobilen og bevege seg over sanden på stranden og bli varslet om potensielle skatter. Det er telefonen sitt innebygde magnetometer som gjør dette mulig. Du finner slike apper både gratis og mot betaling.

6. Måle ting

Enten du er på visning og skal måle opp et rom, måle opp plassen til den nye storskjermen eller trenger et raskt alternativ til en linjal så mobiltelefonen gjøre denne jobben. Du vil bli overrasket over hvor presist måleinstrumentet på smarttelefonen din er.

7. Bruke som vater

Mens vi er i det praktiske hjørnet. Du har et bilde på veggen som du lurer på om er beint eller du har en vaskemaskin som vibrerer. Bruk vaterfunksjonen på telefonen til å passe på at det står 100 % i vater.

8. Enkelt oversette artikler

Nettleseren på telefonen din kan gjøre mye mer enn å bare sende deg til ulike nettsider. Er du på en utenlandsk nettside trenger du ikke å gå «hele veien» til Google Translate. Med et par trykk kan du oversette teksten til nær sagt alle språk. Norsk inkludert.

9. Batterimåler

Vi avslutter med et skikkelig triks som aldri går av moten. Har du en fjernkontroll du lurer på om er gått i stykker kan telefonen din løse jobben for deg. Bruk kameraet ditt til å filme inn i sensoren foran på kontrollen, mens du holder nede en knapp. Ser du et lys som blinker vet du at det i hvert fall ikke er fjernkontrollen som er problemet. Bytt batterier så har du kanskje løst det.