Et tilbakeblikk på 2023 og mobilspilling

2023 har vært et bemerkelsesverdig år for mobilspilling, preget av enestående teknologiske fremskritt og en stadig voksende fanskare. Fra innovative spillopplevelser til oppsiktsvekkende nedlastningstall, har mobilspillindustrien demonstrert sin evne til å overraske og engasjere spillere over hele verden. I denne artikkelen tar vi et dypdykk inn i året som gikk, og utforsker de største trendene, mest nedlastede spillene, og de teknologiske nyvinningene som har formet mobilspilling i 2023.

Vi vil også gjennomgå topplistene over de mest nedlastede mobilspillene og de mobilspillene som genererte mest inntekter, for å gi et komplett bilde av hvilke spill som dominerte markedet. Bli med oss på en reise gjennom året der mobilspill ikke bare var en underholdningskilde, men også en kraftfull aktør i den globale spillindustrien.

Topp 10-liste over de mest nedlastede mobilspillene i 2023

Det som gjør disse spillene spesielt bemerkelsesverdige i 2023, er deres evne til å holde på spillernes oppmerksomhet over tid. Dette er ikke bare spill som folk laster ned; det er spill som de fortsetter å komme tilbake til, noe som indikerer en sterk lojalitet og engasjement blant spillerne. Denne suksessen er ikke bare et resultat av spillenes innhold, men også av utviklernes evne til kontinuerlig å oppdatere og forbedre spillene, og dermed holde spillerne engasjert og interessert.

 1. Royal Match
 2. Roblox
 3. Candy Crush Saga
 4. Coin Master
 5. Township
 6. Gardenscapes
 7. Pokemon GO
 8. Clash of Clans
 9. Bingo Blitz
 10. Homescapes

Disse spillene ble populære både på iOS og Android-plattformer, og deres rangering er basert på en kombinasjon av antall nedlastinger og inntekter, som fungerer som en indikator på spillernes engasjement og bruk​​. Listen reflekterer også en interessant trend i mobilspilling: populariteten til både nye utgivelser og langvarige favoritter. Dette viser at selv om spillmarkedet stadig er i endring, med nye titler som kommer inn, er det fortsatt rom for klassikere å skinne og tiltrekke seg nye spillere. Denne dynamikken indikerer en sunn og variert spillindustri, hvor både nye og gamle spill kan finne suksess.

Topp 10-listen over de mest nedlastede mobilspillene i 2023 viser en fascinerende blanding av spillgenrer og tilbyr noe for enhver spiller. Fra det fargerike og utfordrende puslespillet “Royal Match” til det kreative byggespillet “Township”, dekker disse spillene et bredt spekter av spillers preferanser. “Roblox” og “Candy Crush Saga” fortsetter å være spillfavoritter, ved å tilby henholdsvis et unikt plattform for brukergenerert innhold og fengslende puslespillutfordringer. “Coin Master” og “Gardenscapes” kombinerer strategi med underholdende historiefortelling, mens “Pokemon GO” fortsetter å være en pioner innen AR-spill. Klassikere som “Clash of Clans” og “Bingo Blitz” demonstrerer også sin vedvarende popularitet.

Videre, her er en liste over de spillene som genererte mest inntekter i 2023:

 1. Honor of Kings av Tencent Games
 2. Genshin Impact av miHoYo Games
 3. Candy Crush Saga av King
 4. PUBG Mobile av Tencent Games
 5. Roblox av Roblox Corporation
 6. Coin Master av Moon Active
 7. Pokémon Go av Niantic
 8. Royal Match av Dream Games
 9. Gardenscapes av Playrix
 10. Monster Strike av XFLAG

Interessant nok, spill som “Candy Crush Saga”, “Roblox” og “Gardenscapes” var blant de ti mest nedlastede og inntektsgenererende spillene, noe som er en betydelig prestasjon​​.

Gambling på mobil

Gambling på mobil i Norge i 2023 og 2024 har vært en interessant utvikling. Norsk Tipping og Norsk Rikstoto er de eneste selskapene som har lisens for å tilby online og mobil gambling i Norge. Dette inkluderer alt fra lotterier, keno og sportsveddemål til skrapelodd og hesteveddeløp. Selv om Norge har strenge gamblinglover, er det lovlig for norske forbrukere å gamble på utenlandske nettsider som drives av utenlandske gamblingoperatører. Dette betyr at nordmenn fritt kan benytte seg av internasjonale gamblingplattformer uten å bryte norsk lov.

Interessant nok, selv om utenlandske operatører kan tilby sine tjenester til norske forbrukere, forsøker den norske Spill- og stiftelsestilsynet å hindre virksomheten deres ved å forby norske finansinstitusjoner og betalingstjenesteleverandører fra å legge til rette for gamblingrelaterte betalinger mellom gamblingoperatører og deres kunder.

Hvis du er interessert i gambling på mobilen, kan du finne de beste gamblingspillene på mobil forskjellige steder på nett.

Det er også verdt å nevne at gevinstene som overstiger 10.000 norske kroner anses som skattepliktige til en sats på 27 prosent, ifølge skatteloven. Dette gjelder både for gevinster fra norske og utenlandske gamblingoperatører. Gevinster vunnet fra lotterier som holdes til fordel for humanitære eller samfunnsnyttige formål, som for eksempel de som tilbys av Norsk Tipping og Norsk Rikstoto, er unntatt fra beskatning.

Når det gjelder mobil gambling i Norge, har det vært en interessant utvikling i 2023 og 2024. Med statseide monopoler som Norsk Tipping og Norsk Rikstoto som de eneste selskapene med lisens til å tilby online og mobil gambling, har det norske markedet vært unikt. Imidlertid, til tross for strenge lover, har det vært en økning i populariteten til utenlandske gamblingnettsteder blant norske spillere. Dette indikerer en voksende interesse for gambling og åpner for diskusjoner om fremtidige reguleringsendringer.

Konklusjon

Mobilspillindustrien i 2023 har vist seg å være en dynamisk og raskt voksende sektor, med betydelig potensial for videre vekst og innovasjon. Spillenes evne til å tiltrekke seg en bred brukerbase og deres suksess med å generere inntekter viser tydelig deres innflytelse og betydning i den globale underholdningsindustrien. Mens vi ser frem til hva fremtiden bringer, vil mobilspill utvilsomt fortsette å være en viktig del av mange menneskers daglige liv.